foto's Erik Eggens
foto's Erik Eggens

Reparaties bussluis door aanrijdingen

Algemeen

CENTRUM - Door enkele aanrijdingen moet de bussluis aan de Houtmarkt toch weer worden gerepareerd. Regelmatig vertoont de bussluis storingen aan de detectielussen in het wegdek en de palen zijn beschadigd.

De bussluis werd in het najaar compleet vernieuwd en daarna officieel geopende door wethouder Verkeer Wilbert Willems. Sinds is het aantal aanrijdingen met de bussluis wel afgenomen.

De werkzaamheden beginnen op zondag 13 mei en duren alleen die zondag, zo meldt de gemeente Breda. Het werk wordt op een zondag uitgevoerd om de overlast voor het openbaar vervoer en het overig verkeer zoveel mogelijk te voorkomen.

Bij de bussluis worden twee bestaande detectielussen uit het wegdek gezaagd en nieuwe lussen aangebracht. De zaagsneden in het wegdek worden daarna gedicht met een gietasfalt (bitumen) dat een aantal uren moet uitharden. Gelijktijdig worden de beschadigde palen vervangen.

Tijdens de werkzaamheden is de Houtmarkt afgesloten voor verkeer. De werkplek wordt aan beide zijden van de bussluis afgezet met bouwhekken. Dit is nodig om te voorkomen dat er tijdens het uitharden van het asfalt over het wegdek wordt gereden.

Fietsers worden gevraagd bij de bussluis af te stappen en via het trottoir langs de bussluis hun weg te vervolgen.

De bussen van Veolia zullen tijdens de afsluiting omrijden via de Markendaalseweg - van Coothplein - Chassésingel - Vierwindenstraat.