Push verliest van Kampong. foto Guido van der Kroef

Push dames: nr 14 van Kampong wint

Hockey

HEUSDENHOUT - De eerste play-offwedstrijd tussen Push dames en Kampong is zondag in 0-4 geëindigd. Daarmee staan de Bredase dames voor een flinke uitdaging om te promoveren naar de hoofdklasse. Het was ook een beetje het duel van de zusjes Pheninckx, Sanne spelend bij Push, en Malou bij Kampong, allebei met nummer 14 op de rug.

Kampong maakte vanaf het begin duidelijk dat het weinig ruimte aan Push zou gunnen. In de duels met de dames van Push werd vaak gewonnen, en de lijnen in de opbouw werden strakker weggezet dan bij Push het geval was. Niet dat Push geen kansen kreeg, maar het overwicht van Utrechtse zijde bleef voor de Push-dames steeds hinderlijk aanwezig, vooral omdat er geen adequaat antwoord op het aanvallende spel van de bezoekers gevonden werd.

En zoals dat vaak gaat, vielen ook in dit geval de doelpunten bij de ploeg die gemiddeld toch het meest verdedigend moet hockeyen. Push ging de rust dan ook met een 0-2-achterstand in. Na de rust zette het beeld zich voort: een Kampong dat meer druk zette dan de tegenstander en in de duels er toch steeds wat feller en pittiger inging. Ook in de tweede helft wist Kampong twee maal het doel van Push te vinden, waarbij eenmaal werd gescoord uit een strafpush.

Over de hele linie genomen zal Push in de returnwerdstrijd met een krachtiger antwoord op het spel van Kampong moeten komen dan vandaag het geval was. Daarbij is een sterkere opbouw een eerste vereiste, anders wordt het aanstaande donderdag in de return een weinig verrassende uitslag.

En ouderwets gezegd: een beetje meer peper in de kont en meer zelfvertrouwen zal de Pushdames goed doen. Soms leek er in het spel enig ontzag voor Kampong te zijn. Volledig onnodig, want het spel van Kampong was duidelijk beter dan Push, beslist niet oogstrelend of indrukwekkend te noemen. Ziet Push kansen het press-hockey van Kampong te pareren, zou het in de return best nog eens een spannende pot kunnen worden. Tijd voor een goed strategisch overleg dus, bij de Push-dames.