http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-08-23/oude-flats-bernard-de-wildestraat-tegen-de-vlakte
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-08-23/oude-flats-bernard-de-wildestraat-tegen-de-vlakte

Mogelijk uitstel sloop flats Wensel van Cobergherstraat

Algemeen nieuwbouw

HOGE VUGHT – De sloop van het zestal flats aan de Wensel van Cobergherstraat is een zekerheid, maar wanneer dat gebeurt staat nog ter discussie. Mogelijk worden de plannen vooruit geschoven. Dat meldt eigenaar WonenBreburg.

In de Herijking Alliantie 2012-2014, de overeenkomst tussen de gemeente en de drie Bredase woningcorporaties over het aantal te bouwen woningen, staat de afspraak dat de flats vanaf 2015 tegen de grond mogen.

Of dat daadwerkelijk over twee jaar gebeurt, staat ter discussie. “Er is nog geen sloopbesluit genomen. Het kan afketsen en uitgesteld worden”, zegt een woordvoerster van WonenBrebug.

Het heeft alles te maken met de situatie waarin de woningmarkt in verkeert. Door de crisis staan nieuwbouwprojecten onder druk. Daarnaast wordt samen de het stadsbestuur onder de loep genomen wat dat voor effect heeft op een aantal sloopplannen in de stad. "Daarover zijn nu gesprekken met de gemeente gaande", meent de woordvoerster.

De woningcorporatie heeft geen grote renovatie plannen voor de 305 woningen aan de Wensel van Cobergherstraat op stapel staan. “Zolang er geen duidelijk beeld is wat met de flats staat te gebeuren wordt er geen groot onderhoud verricht. Alleen de noodzakelijke reparaties worden uitgevoerd”, aldus WonenBreburg.