De eerste twee exemplaren gaan naar Ben van Bilzen en John Karelse. foto Perry Roovers
De eerste twee exemplaren gaan naar Ben van Bilzen en John Karelse. foto Perry Roovers

Eerste Avondje NAC voor Ben van Bilzen

NAC

CENTRUM - Het is het eerste boek over NAC tijdens dit jubileumjaar, waar er in elk geval nog een volgt. Avondje NAC van Sjoerd Mossou. Maandagavond stond de auteur in de schijnwerpers. Of, zoals collega-columnist Chris van Nijnatten het zei, weer. "Ben je niet bang voor over-exposure?"

Van Nijnatten met een glimlach. "Vanmorgen was het Sjoerd Mossou op Facebook over het stuk van Sjoerd Mossou over het boek van Sjoerd Mossou in het AD en de presentatie van Sjoerd Mossou van het boek van Sjoerd Mossou. Over NAC." Het was een geinige introductie over een boek waarin de Bredase columnist zijn met Van Nijnatten gedeelde liefde over de Parel van het Zuiden kenbaar maakt.

Dat hij de juiste toon gevonden heeft, lijkt duidelijk. In elk geval in zijn uitnodiging. Want dwars door de jaargangen heen waren er NAC'ers, echte NAC'ers in Café De Bommel. Oud-doelman Ton van Eenennaam, Annie van Hooijdonk, Addie Brouwers, Wanny van Gils, Pierre van Hooijdonk, Anthony Lurling, Geert Brusselers. Stuk voor stuk met een biertje in de hand. Want dat is NAC. Ook aanwezig mensen die zich betrokken voelen bij NAC en betrokken waren bij de club. Ondernemer Jan Hoppen, oud-voorzitter John Peek.

De eerste exemplaren gingen naar John Karelse en materiaalman Ben van Bilzen. De eerste verzette daarvoor zijn vlucht naar Kreta, waar hij samen met de NAC-selectie het einde van het seizoen gaat vieren. "Het eerste exemplaar is voor Ben. Een rekensom leert dat hij bij zeker duizend wedstrijden van NAC is geweest als materiaalman. En da's meer dan John."

Na de officiële woorden was er... bier. En gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten voorzien van een persoonlijke opdracht. Slechts onderbroken door de woorden van Annie. "Dan een nagekomen mededeling. Wil de eigenaar van de blauwe Audi met het volgende kenteken zich melden. Hij heeft zich lichten aan laten staan."

En zo voelde iedereen zich helemaal thuis.

Avondje NAC is te boek bij de Bredase boekhandels en bij aanschaf van een seizoenkaart. In dat laatste geval gaat een deel van de opbrengst naar 100 jaar NAC. Een voorpublicatie hier: Avondje NAC, de tocht naar Newcastle