foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda gaat gebukt onder noodweer

Algemeen

IJPELAAR - Breda gaat dinsdagmiddag gebukt onder stevig noodweer. Bij winkelcentrum Lunet sloeg de bliksem in op het dak. De naastgelegen brandweer ging er op af, maar kon onverrichter zake weer naar de kazerne.

In de wijk IJpelaar zitten dinsdagmiddag 300 huishoudens zonder stroom. Op Twitter meldden mensen dat ook daar de bliksem zou zijn ingeslagen. Een woordvoerder van Enexis meldt echter dat het gaat om geplande werkzaamheden bij de Doenradestraat. “Iedereen heeft ruim van te voren een briefje gehad”, aldus de woordvoerder.

Hagel kwam met bakken naar beneden, de bliksem sloeg op meerdere plekken in. Daardoor raakten ook een aantal verkeerslichten in de Haagse Beemden van slag. Ook bij Annastede aan de Haagweg sloeg de bliksem in.

De Bredase straten kleurden door de hagel wit alsof Koning Winter weer aan de beurt was. Op de Backer en Ruebweg klapten twee auto’s op elkaar bij de kruising met het Spinveld. Vermoedelijk kon een automobilist door het gladde wegdek niet meer vroegtijdig remmen. Bij het ongeluk vielen geen gewonden.

Hagel, bliksem en donder in #breda instagr.am/p/KpX4tznhcx/

— Rian Bartelen (@catrian) May 15, 2012

Ja ja het is 15 mei en het gras is wit #chassepark #breda twitter.com/jappie1965/sta…

— Marco (@jappie1965) May 15, 2012

Hagelbui des doods #breda twitter.com/KoningBarend/s…

— KoningBarend (@KoningBarend) May 15, 2012

Lente in Nederland... #Breda twitter.com/PeterBreda/sta…

— ? PeteR (@PeterBreda) May 15, 2012