De traumahelikopter landde op de Nieuweweg vanwege het ongeval op de Markendaalseweg. foto Denise Neggers
De traumahelikopter landde op de Nieuweweg vanwege het ongeval op de Markendaalseweg. foto Denise Neggers

Twee gewonden bij ongeval Markendaalseweg

Politie traumahelikopter

BREDA - Bij een ongeval tussen een motorrijder en een fietser op de Markendaalseweg in Breda zijn zondag rond half zes twee personen gewond zijn geraakt. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege de ernst van het ongeval werd de traumahelikopter opgeroepen. Ook twee ambulances waren ter plekke.

Ambulancepersoneel was rond zes uur nog bezig met het verzorgen van in elk geval een gewonde. De traumahelikopter is kort na half zeven weer vertrokken. Die was tegen zes uur geland op de Nieuweweg, tegenover de plaats van het ongeval.

De fietser is er volgens de politie ernstig aan toe. De motorrijder heeft verwondingen aan zijn gezicht. update: De 42-jarige motorrijder is later zondag aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met ernstig letsel.

Even was er sprake van een tweede traumahelikopter, maar die werd geannuleerd. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De motor en een fietser zijn ter hoogte van het uitzendbureau en de ruimte van het Cingelcollege, zo'n honderd meter van de kruising met Karnemelkstraat, met elkaar in aanvaring gekomen. Beiden kwamen uit de richting van het centrum, aldus een woordvoerder van de politie.