Afbeelding

‘Zorgelijke toename drugshandel op straat’

Algemeen coffeeshopbeleid

CENTRUM – De drugshandel op straat is door het aangescherpte coffeeshopbeleid nadrukkelijk toegenomen. Dat zegt Piet Mouwen, secretaris van de wijkraad Stadshart/Valkenberg na overleg maandagavond met wijkagenten en de stadsmarinier.

Volgens Mouwen vinden alle partijen dat de situatie zorgelijk is. “De wijkagenten en de stadsmarinier beamen de toename van straatdealers. We concluderen dat er na de start van het nieuwe beleid meer straathandelaren en runners zijn”, aldus de secretaris.

Het gaat met name om de locatie hoek Boschstraat Korte Boschstraat. “Maar ook op parkeerplaatsen zijn de handelaren aanwezig en aan de Adriaan van Bergenstraat, horen we van bewoners”, aldus Mouwen.

De wijkraad meldt verder dat er juni uitgebreider wordt teruggeblikt op het verloop van de straathandel. Mouwen: “Zowel de politie en de stadsmarinier zitten er bovenop en houden de boel scherp in de gaten. Maar het signaal is niet geruststellend.”

Begin deze maand deed het nieuwe coffeeshopbeleid zijn intrede. Vanaf een mei kunnen mensen van buiten Nederland niet meer in coffeeshops terecht. Alleen Nederlandse ingezetene mogen, mits ze zijn geregistreerd in de zaak, nog producten kopen.

Al eerder uitten diverse betrokkenen hun zorg over de toename van de straathandel in softdrugs.