Nick en Simon. Een uur gezellig meezingen met de Volendammers. foto Jorgen Janssens
Nick en Simon. Een uur gezellig meezingen met de Volendammers. foto Jorgen Janssens

Regels Bredase evenemententerreinen op maat gemaakt

Algemeen evenementen

BREDA – Waar nu nog een algemeen pakket aan eisen wordt gesteld voor alle Bredase evenemententerreinen wil de gemeente die aanpassen en voor elke locatie specifieke regels op stellen. Om te beginnen met het Chasséveld en het Valkenberg.

De nieuwe eisen voor deze twee plekken, waar jaarlijks Dance Tour, Breda Live en in het park de Valkenbergconcerten en popfestival Barst terugkeren, zullen als proef dienen. De gemeente wil samen met betrokken in gesprek over het nieuw te vormen beleid.

“We willen overleg met omwonenden, het bedrijfsleven en de organisaties. Door vooraf afspraken vast te leggen waar iedereen het mee eens is, hopen we dat er meer duidelijkheid ontstaat”, aldus een woordvoerster.

Het idee voor het locatiegebondenbeleid is van de gemeente Den Haag afkomstig alwaar het al enige tijd van kracht is. “Het gaat er om een systeem op te maken, waarin voor elke locatie het aantal evenementen, de grootte, het maximaal aantal decibel en de tijdstippen vaststaan. Het moet ook het aanvragen van vergunningen eenvoudiger maken”, zegt de woordvoerster.

Volgens de gemeente vindt het overleg met de betrokkenen op korte termijn plaats. Het is mogelijk dat na de proef ook andere evenementenlocaties in aanmerking komen voor de op maat gemaakte regels.

De woordvoerster meldt verder, mocht het locatiegebondenbeleid worden ingevoerd als maatregel, dat de gemeente openingen wil houden voor spontane eenmalige evenementen en gebeurtenissen.