foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Gemeentelijke subsidie MOTI ongewijzigd

Cultuur

CENTRUM – De gemeentelijke subsidie voor het Museum of the Image blijft ongewijzigd. Eerder had de Raad voor Cultuur forse kritiek op de koers van het museum en adviseerde de subsidie in te trekken.Willems wil echter niets wijzigen aan de subsidie voor het museum.

De Bredase fractie van de PvdA sneed het onderwerp aan tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdagavond. Raadslid Arend Hardorff vindt het onder andere onbegrijpelijk dat de directie van MOTI schouderophalend reageert op het rapport in de media. Hardorff wil daarnaast de consequenties weten nu MOTI een groot deel van de Rijkssubsidie niet meer krijgt.

Maar volgens Willems is door de kritiek en het subsidieverlies het museum nog geen ongeleid projectiel geworden. “Het MOTI ligt nog steeds op koers, zelfs na dit advies”, stelt de wethouder. “Bovendien bevat het rapport veel onjuistheden en is niet goed gekeken naar de ontwikkelingen bij het museum De raad doet geen recht aan die ontwikkelingen.”

De koers- en naamsveranderingen zouden volgens de cultuurwethouder tot gevolg hebben dat het museum bestendiger de toekomst in gaat, met onder andere meer aandacht voor educatie.

De PvdA wil echter dat de gemeente, nu het Rijk het MOTI geen subsidie meer geeft, eveneens de geldkraan enigszins dicht draait. “Anders zou MOTI nog afhankelijker worden van de gemeente dan het nu al is.” Willems wil daar echter niet aan.