foto Joosteto/Flickr.com
foto Joosteto/Flickr.com

Ooievaarssprookje Breda kinderloos ten einde

MASTBOS - Het ooievaarskoppel dat sinds eind maart het nest op De Grote Hoeve van Bouvigne in het Markdal bewoonde, is vertrokken. Het stel heeft geen jongen groot kunnen brengen.


Dat meldt boswachter Anneke Oomes van Staatsbosbeheer. Donderdag 31 mei hebben zij het nest verlaten. Het is onbekend of er op dat moment nog levende jongen aanwezig waren. Vanaf 17 mei hebben de oudervogels gedrag vertoont dat er op wees dat er in elk geval minimaal één kuiken moet zijn geweest.

"Ondanks de tegenvaller blijft Staatsbosbeheer trots op het feit dat de ooievaars Het Markdal goed genoeg hebben bevonden om een nest te beginnen. Het natuurherstelproject dat begin van deze eeuw is uitgevoerd, lijkt daarmee geslaagd", stelt de boswachter.

Van ooievaars is bekend dat zij jaar na jaar terugkeren naar hetzelfde nest. Staatsbosbeheer hoopt dan ook het koppel volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Inmiddels is t ooievaarsnest Markdal al 1,5 uur verlaten. Tot overmaat van ramp regent t...duimen voor goede afloop! twitter.com/Bosw8rAnneke/s…

— Anneke Oomes (@Bosw8rAnneke) May 31, 2012

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief