Afbeelding

Traiteur Deksels opent restaurant Deksels 2.0

Economie

CENTRUM – Restaurant Deksels 2.0 is een ’upgrade’, zoals de eigenaren Maritza Bajic-Houthoff en Ietske Jacobs het zelf noemen, van hun zaak traiteur Deksels. Laagdrempeligheid is het magische woord menen de twee. “Het was de logische volgende stap.”

Hemelsbreed op ongeveer vijftig meter afstand van de traiteur aan de Nieuwe Ginnekenstraat opent het restaurant in juli haar deuren. De locatie was voor beide eigenaren van groot belang om tot de beslissing te komen om naast Deksels hun zaak uit te breiden.

“Alleen op die plek was het voor ons een optie”, zegt Bajic-Houthoff vanuit hun keuken die aan de overkant van de straat tegenover winkelruimte van Deksels zit. “Nu kunnen we de keuken onderbrengen in het restaurant en daar ook onze traiteurproducten maken die we blijven verkopen op de huidige locatie.”

Al ruim 24 jaar bestiert Bajic-Houthoff Deksels. Zes jaar geleden werd Jacobs, met twintig jaar ervaring als kok in verschillende restaurants, partner. “Het loopt erg goed. Dat willen we nu in restaurantvorm”, aldus Jacobs.

Deksels 2.0 ligt dan ook in het verlengde van Deksels, waarin variëteit van de gerechten erg belangrijk is. Dagelijks worden andere maaltijden aangeboden. “In het restaurant krijgen we ook een vaste tapaskaart. Verder draaien we op alle dagen een lunch. Alleen op zondag niet”, meldt Jacobs.

De twee concepten zitten niet elkaars vaarwater menen de twee horecaondernemers. “Ze zullen elkaar eerder versterken. Bij de traiteur komen veel ouderen en alleenstaanden. Die gaan niet zo snel uit eten. Anderen halen niet graag af. Met Deksels 2.0 kunnen wij ook hen bedienen”, zo stelt Bajic-Houthoff die verder wijst op het tuinterras achter het restaurant.

"Dat moet een deel van onze kracht worden. Daar zijn eveneens zakenlunches mogelijk. Het is simpelweg een prachtige plek met zo'n zeventig plaatsen; heel rustig gelegen. Je zit er heerlijk."