foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Toch Aldi-supermarkt aan Allerheiligenweg

Economie

GINNEKEN - Ondanks bezwaren van buurtbewoners, komt er toch een Aldi-supermarkt aan de Allerheiligenweg 85. De eigenaren hebben een langdurig contract getekend met de Aldi.

Het college had eerder geweigerd een vergunning af te geven voor een AHOED op de locatie waar voorheen badkamergroothandel Van Gurp was gevestigd. De Adviescommissie Bezwaarschriften oordeelde echter dat het stadsbestuur medewerking moest verlenen aan de eigenaren van het pand. In de tussentijd diende de eigenaren een vergunningaanvraag in voor detailhandel, dat werd goedgekeurd.

Hoewel de voorkeur altijd bij de ontwikkeling van de AHOED lag, kiezen de eigenaren nu voor de vestiging van een Aldi. Na het Pinksterweekeinde begonnen de werkzaamheden. Die zijn nu nog bezig.

In de toekomst maken automobilisten gebruik van de Barbaralaan om de parkeerplaats van de supermarkt te verlaten, iets wat vooral bewoners van die laan tegen de borst stuitte. Wethouder Alfred Arbouw dringt er dan ook bij de Aldi op aan zo snel mogelijk met omwonenden in gesprek te gaan.