Walter Clement van de Rabo Baronie Classic. foto Erik Eggens
Walter Clement van de Rabo Baronie Classic. foto Erik Eggens

'Breda maakt goede kans op Vuelta'

Sport

BREDA - De kans dat de Vuelta in 2015 Breda aandoet, is volgens wielerorganisator Walter Clement 'zeer reëel'. Komende week moet daar meer duidelijkheid over komen. Dat zei hij tijdens de presentatie van de Baronie Breda Classic, die de komende drie jaar door het leven gaat als Rabo Baronie Classic.

De wielerronde die sinds enkele jaren in september wordt verreden krijgt daardoor meer slagkracht. Om de wedstrijd een extra impuls te geven, samen met het wielrennen in Breda, is daarom ook de Stichting Breda Wielerstad opgericht. "Die maakt zich sterk voor de komst van de Vuelta naar Breda", stelt Clement. "We hebben nog drie plannen die variëren van een start in Breda tot een finish in Breda. Een werkgroep buigt zich momenteel ook over de Vuelta 2015."

De organisatie van de Baronie Breda Classic presenteerde maandagmiddag haar plannen. De Ronde van Spanje startte enkele jaren geleden in Drenthe. Ook nu deed deze provincie weer een gooi naar de start van de wielerronde. De provincie deed daarvoor wel een beroep op de andere noordelijke provincies. Daar was het enthousiasme minder groot, waarna Clement zijn lobby voor Breda doorzette.

Breda heeft nog steeds 'concurrentie', maar Clement is evenwel optimistisch dat het Spaanse wielerevenement in ieder geval een start of finish in Breda kent.