foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

‘Vuelta in Breda heeft grote economische spin-off’

Sport

STATIONSKWARTIER – Mocht de Spaanse Vuelta Breda in 2015 aandoen, kan dat Breda vijf of zes keer zoveel opleveren als de investeringen voor het binnenhalen van het evenement. Wielerorganisator Walter Clement is optimistisch.

Clement houdt momenteel rekening met een aantal scenario’s. “Het ene houdt een finish op dinsdag in Breda in”, legt Clement uit. “Het andere houdt een start in Breda in. Weer een ander scenario is dat de Vuelta in het noorden van Nederland begint en Breda doorkruist.”

Maar dat de Vuelta in 2015 op de een of andere manier naar de Baroniestad komt, noemt Clement ‘zeer realistisch’. De werkgroep Breda Vuelta 2015 is er hard mee bezig. Ook de NHTV doet een duit in zakje. Daarnaast hebben we de stichting Breda Wielerstad opgericht.

Breda mag verwachten dat het wielerevenement vijf tot zes keer zoveel oplevert als er wordt geïnvesteerd. “De NHTV onderzoekt wat de economische gevolgen zijn”, stelt Clement. “En de gevolgen kunnen groot zijn. Naast een mooi evenement, is dit financieel goed voor de regio.”