foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Baronie Breda Classic maakt kwaliteitsslag

Sport

STATIONSKWARTIER - De Stichting Baronie Breda Classic had maandagmiddag louter goed nieuws te melden. De Rabobank is de komende drie jaar hoofdsponsor, voortaan is de wedstrijd live op een groot scherm in de binnenstad te volgen en kwalitatief gaat het evenement eveneens een stap omhoog.

Tijdens de bijeenkomst maandagmiddag in het hoofdkantoor van InBev aan de Ceresstraat ondertekende directievoorzitter Willem-Peter Kriek van de Rabobank de overeenkomst met de stichting. Die gaat nu door het leven als Rabo Baronie Breda Classic. Ook de gemeente zegde toe het Bredase evenement financieel en organisatorisch te steunen. "Breda is een evenementenstad, wielrennen mag daarin niet ontbreken", sprak wethouder Bob Bergkamp.

Kriek: "Dit evenement past bij uitstek bij de Rabobank doordat in de ambitie van de Rabo Baronie Breda Classic zowel de amateurs als het aanstormend talent ondersteund worden. Daarnaast zijn wij al jaren actief op het gebied van de Rabo Dikke Banden Race. Dit onderdeel is in Breda uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland. Daar hebben we met de organisatie hard aan gewerkt en zijn we trots op".

Vanaf 2013 wordt het de Baronie Breda Classic opgewaardeerd tot een UCI 1.2 wedstrijd, wat inhoudt dat de tour meer talentvolle profs aan de start kan verwachten.

Speciaal voor de wielersport in Breda is in oprichting de stichting “Breda Wielerstad”. Dit is een initiatief van Bredase wielerliefhebbers. Deze stichting adviseert, ondersteunt en begeleid Bredase wieleractiviteiten en evenementen. Het moet er ook toe leiden dat Breda in 2015 een rol speelt in de Vuelta.