foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Nieuw koopcontract klooster Nieuwstraat in de maak

Economie

CENTRUM – Er zijn nieuwe onderhandelingen gaande over de koop van het klooster aan de Nieuwstraat. Dat zegt een van de betrokken partijen, 2d Vastgoed uit Rotterdam. De vorige marktpartij, Hermon BV, stapte kortgeleden uit het project om op de locatie een vijfsterren hotel te realiseren.

Naast 2d Vastgoed is makelaar Richard Schul (Schonck, Schul en Companie), die het concept voor het hotel ontwikkelde, betrokken bij de nieuwe onderhandelingen met eigenaar van het pand, Woonstichting Geertruidenberg (WSG).

Peter van Dilst, van 2d Vastgoed, stelt dat het nog niet in kannen en kruiken is, maar dat het er wel positief uit ziet. “Het is ontzettend spannend, maar ik ben wel terughoudend. Het doel is om het plan een vervolg te geven nadat Hermon niet meer aan tafel zit.”

Een essentieel onderdeel om tot overeenstemming te komen met WSG over de overname van het oude klooster is een subsidiebedrag. Hermon stapte uit het project omdat de overdraagbaarheid daarvan onzeker is.

“De voorwaarden waaronder de subsidie werd verkregen waren anders. Eerst zouden er zorgwoningen komen en het krijgt met een hotel een heel andere functie”, aldus Van Dilst.

Schul is vol vertrouwen dat het allemaal goed uitpakt. “Ik heb een brief van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed op mijn bureau liggen, waarin staat dat ze een positieve grondhouding hebben ten opzichte van de plannen. Daarnaast heeft de gemeente aangegeven dat dit restauratie project prioriteit heeft boven alles. Dat weegt zwaar.“

Beide partijen hopen op een snel voortgang van de onderhandelingen. Van Dilst: "Ik zou morgen al willen beginnen. Dat is ook nodig gezien de staat van het pand." Schul: "Ik verwacht dat we er over een aantal weken uitkomen."