Afbeelding

Bredase Gauchos-ober topper op het terras

Algemeen

CENTRUM – De Bredase binnenstad heeft een heuse ‘terrastopper’ rondlopen. Nicky Boogaard, geboren en getogen in Breda, is genomineerd voor ‘terrastopper 2012’, een verkiezing van Horecaentree.nl. De horecavereniging wil hiermee uitblinkers in de horeca in het zonnetje zetten.

Victor Rietveld van Gauchos Breda noemt Nicky een hardwerkende, enthousiaste jongen. Zelf zegt Boogaard voornamelijk verrast te zijn. “Ik had nog niet van de verkiezing gehoord, en toen zei mijn baas dat ik ervoor was opgegeven. Dat verraste me, maar ik vind het wel heel leuk.”

In de eerste ronde van de wedstrijd, waarvoor vijf horecamedewerkers genomineerd zijn, worden deze op het terras bezocht door mystery guests. Van de vijf gaan er drie door. Bij hen wordt een promofilm gemaakt en de toppers laten hun kunsten zien aan een jury. De winnaar mag, samen met zijn horecaondernemer en twee anderen, overnachten in een hotel.

De zenuwen beginnen wel te komen bij de twintigjarige terrasloper. “Ik krijg nu pas door dat het echt gaat beginnen. Je weet niet wie je als mystery guest tegenover je krijgt, dus ik ga wel nog meer mijn best doen de komende tijd.”

Wat de jonge ober in de toekomst gaat doen, dat weet hij nog niet. “Ik werk nu vijf jaar in de horeca en dat is erg leuk. Voorlopig hou ik mijn opties open en blijf ik nog bij Gauchos. Later kijk ik wel wat ik doe.”

De uitslag van de verkiezing is op 24 september.