Belcrumhaven Breda. foto Erik Eggens
Belcrumhaven Breda. foto Erik Eggens

Belcrum levert handtekeningen in bij Bredase wethouder

Algemeen

BELCRUM – Woonboot- en wijkbewoners hebben woensdag zo’n negenhonderd handtekeningen aangeboden aan wethouder Arbouw. Dit deden ze tegen de komst van een containerterminal in de Belcrumhaven. Toch gaan de handtekeningen niet veel uithalen, omdat de komst van het overslagbedrijf juridisch is toegestaan.

Wijkraadslid Martien Kuipers is wel tevreden over het bezoek aan wethouder Arbouw: “We hebben veel antwoorden gekregen op vragen die we al vaker gesteld hebben. De wijkvertegenwoordiging is heel netjes ontvangen en er is goed naar ons geluisterd. Daar zijn we blij om.”

Toch beseft Kuipers ook dat de komst van het overslagbedrijf niet tegen te houden is. “We zien als wijkraad wel moeilijkheden voor de toekomst. Voor de wijk verkeersproblemen, voor de woonbootbewoners geluidsoverlast. Die laatsten vallen echt tussen wal en schip.”

“De gemeente stelt zich wel fatsoenlijk op. Het bestemmingsplan, nu al vijf jaar verouderd, wordt wel geactualiseerd. Als de situatie onhoudbaar is, wordt voor de woonbootbewoners een andere ligplaats gezocht, maar dit zal veel geld en moeite kosten. De directeur van overslagbedrijf BCT heeft wel gezegd dat hij geen overlast wil veroorzaken”, aldus Kuipers.

“We blijven de ontwikkelingen gewoon volgen. Bij grote problemen zullen wij dan ook contact opnemen met de gemeente. Het is simpelweg een reden tot zorg voor ons.”