Afbeelding

Garantstelling woningcorporaties aan banden

Politiek

BREDA – De ongelimiteerde garantstelling die de gemeente tot op heden geeft aan de woningcorporaties, op dit moment voor een bedrag van 1,2 miljard euro, houdt op te bestaan. Dat stelt wethouder Bob Bergkamp donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De wethouder reageerde op een vraag van de fractievoorzitter van de SP, Patrick van Lunteren. Die wilde weten hoe het mogelijk was dat in totaal aan 1,2 miljard euro uitstond, waaronder een bedrag van 554 miljoen voor Laurentius dat onder verscherpt toezicht staat.

Bergkamp meldde dat hij niet wilde ingaan op het ontstaan van deze regelingen, maar zei dat daar wel een einde aankomt. “Ik deel de zorg van de SP. Op korte termijn houdt de ongelimiteerde garantstelling op. Daarover zijn de eerste contacten geweest met de corporaties.”

Selçuk Akinci (GroenLinks) wilde nog wel weten of er langzaam iets te doen is aan die 1,2 miljard. “Dat gebeurt langzaam. Zo’n dertig jaar. Nu maken we nieuwe afspraken met onze nieuwe inzichten. In de toekomst doen we toetsing per project”, aldus Bergkamp.