foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda kan weinig doen tegen komst Aldi Ginneken

Algemeen

GINNEKEN - Breda kan weinig doen tegen de komst van een Aldi-supermarkt aan de Allerheiligenweg 85 in het Ginneken. Bewoners van onder andere de Barbaralaan vrezen parkeeroverlast en tekenden protest aan.

Burgemeester en wethouders schrijven aan de fractie van GroenLinks dat de supermarkt rechtstreeks in het bestemmingsplan Breda Zuid past. "In dat geval kan de gemeente geen aanvullende eisen stellen aan het aantal parkeerplaatsen. Dat kan alleen bij een functiewijziging of uitbreiding van het pand." Dat in de buurt van de nieuwe supermarkt ook al een Aldi en een Lidl, zijn gevestigd, is geen argument. "Binnen ruimtelijke ordening is concurrentie geen argument."

Hoewel de invloed van het college op de ontwikkeling maar beperkt is, deelt ze de zorgen van de bewoners wel. Het stadsbestuur heeft er bij de Aldi al op aangedrongen snel contact met omwonenden te zoeken. "We hebben aangedrongen op communicatie met de buurt om het parkeren en laden en lossen goed regelen."

Aldi moet nog wel een zogenaamde uitwegvergunning aanvragen. omdat het de bestaande in- en uitritten gaat veranderen. De gemeente gaat onderzoeken hoe ze het (extra) verkeer in goede banen kan leiden.