Afbeelding

Sporthal de Scharen dicht voor onderhoud

Algemeen

BRABANTPARK - Sporthal de Scharen aan de Topaasstraat in Breda gaat deze zomer van twee juli tot eind augustus dicht. Het sportcentrum krijgt de langverwachte opknapbeurt.

Voor de opknapbeurt trekt het stadsbestuur in totaal ruim een miljoen euro uit. Met dat bedrag moet de Scharen in afwachting van de komst van een nieuwe sporthal voorlopig weer vooruit kunnen.

Het college had in eerste instantie twee miljoen euro voor de Scharen uitgetrokken. Nadat het ROC West-Brabant haar plannen bekend maakte dat zij zelf een nieuwe sporthal gaan bouwen, beloofde de gemeente daarvoor geld beschikbaar te stellen.

Aannemer Breda Bouw heeft van Breda opdracht gekregen om het onderhoud uit te voeren aan het sportcentrum. De belangrijkste werkzaamheden aan de buitenkant zijn het schoonmaken van het metselwerk en de karakteristieke betonnen constructie, het schilderen van de kozijnen en het herstellen van het metselwerk. Binnen krijgen de sportvloeren een facelift en worden de kleedkamers aangepakt.

Binnen moeten het werk voor half augustus klaar zijn. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de buitenkant tot eind augustus duren. De werkzaamheden beginnen met het inrichten van het werkterrein aan de zijkant van het Sportcentrum.