foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Grote vakantieuittocht langs Breda komt op gang

Algemeen

BREDA - Zomervakantie. Duizenden vakantiegangers in de auto passeren vrijdag en zaterdag Breda op de A16 richting het zonnige zuiden. vrijdagochtend was al een eerste begin gemaakt met de grote vakantietrek.

De ANWB verwacht de komende dagen drukte bij en net na Hazeldonk, mede door werkzaamheden aan de E19 in België.

Donderdag stond het verkeer naar Antwerpen al flink vast. Een combinatie van vakantieverkeer, de wegwerkzaamheden en een ongeval leidde net na de middag tot lange files. Eenzelfde situatie is vrijdag en zaterdag ook mogelijk, zo verwacht de ANWB.

Bij de parkeerplaats Hazeldonk houdt de ANWB zaterdag 30 juni en zaterdag 7 juli de zogenaamde vakantiecheck. Vakantiegangers, ook niet-leden, krijgen dan de mogelijkheid om langs de A16 een gratis check aan de auto of caravan te laten uitvoeren.

Experts van de ANWB en VVN kijken dan naar de verlichting, het gewicht, en vloeistoffen in de auto, de banden en de ruitenwissers. Daarnaast krijgen vakantiegangers reisinformatie.

Actualiteitenrubriek EenVandaag stipt vrijdagavond in de uitzending nog aan dat het in Frankrijk vanaf 1 juli verplicht is één alcoholblaastest in de auto te hebben. Dat geldt ook voor buitenlandse automobilisten. De Franse overheid wil daarmee er op attenderen dat alcohol in het verkeer fout is. De regelgeving gaat 1 juli in, maar wordt waarschijnlijk op 1 november pas beboet.