Afbeelding
Politieteam Weerijs

Wijkagente Tuinzigt onderzoekt melding over mannen

Politie

TUINZIGT - Wijkagente Bianca Vrolijk van de wijk Westerpark-Tuinzigt onderzoekt een melding van een buurtbewoonster. Haar zoon was tijdens het spelen op in de Cypresstraat aangesproken door de bestuurders van twee verschillende auto's. Dat gebeurde woensdag twee weken geleden.

Een van hen vroeg hen te helpen zoeken naar een vermiste hond, de ander zou snoep hebben aangeboden. De kinderen zijn op beide vragen niet in gegaan. Bij thuiskomst vertelde de jongen dit aan zijn moeder en zij meldde zich direct bij de politie.

Na de melding verspreidden zich geruchten in de wijk over de melding, onder andere via social media. De wijkagente heeft meerdere ouders in de wijk gesproken en is donderdag 28 juni bij het naar school gaan van de kinderen in de buurt op het schoolplein aanwezig geweest om vragen van ouders en kinderen te beantwoorden.

Ook heeft de politie gesproken met de leiding van de school. Ze heeft hierbij iedereen gevraagd verdachte situaties direct te melden en onrustgevoelens met haar te bespreken. Tot op heden zijn er geen concrete aanwijzingen gevonden dat er sprake is van een strafbaar feit. De politie roept mensen op om zich te melden als ze beschikken over meer informatie. Ze kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Via dit nummer kan men ook in contact treden met de wijkagente.