De dikke bandenrace tijdens de Ronde van Prinsenbeek 2012. foto organisatie/Henk Theuns

Prinsenbeek ziet ze weer voorbij flitsen

Sport

PRINSENBEEK - Het was anders dan andere jaren. Want op vrijdag. De Ronde van Prinsenbeek besloot de concurrentie niet aan te gaan met een halve finale van het EK-voetbal en schoof op naar de dag voor de Tourstart, in plaats van de traditionele donderdag.

De organisatie werd beloond met aangenaam weer en een paar mooie koersen. Winnaar bij de KNWU-wedstrijd voor Elite en beloften werd Nederlands kampioen Koos Jeroen Kers. Hij kwam alleen over de meet, Bij de prominenten won Peter van de Bliek bij de mannen en Ria Timmers bij
de vrouwen.

De wielervrijdagavond begon wel geheel volgens traditie met de Rabobank Dikke Banden Race. Tineke Hehewerth (meisjes groep 4 en 5), Daan van den Eijnden (jongens groep 4 en 5), Anne Schalk (meisjes groep 6, 7, 8) en Rick Klemans (jongens groep 6, 7, 8) mocht trots plaatsnemen op het hoogste schavot, dromend van een carrière als wielrenner wellicht.
Maar in elk geval genietend van dit moment.