Voor de Bredase Veteranendag was het de vijfde keer dat de dag plaatsvond. foto Nicole van Gool
Voor de Bredase Veteranendag was het de vijfde keer dat de dag plaatsvond. foto Nicole van Gool

Veteranendag Breda viert lustrum tijdens eerbetoon

Cultuur

CENTRUM – Het jaarlijkse eerbetoon aan de veteranen in Breda betekende voor het Comité Veteranendag Breda meteen het lustrum. Tientallen veteranen liepen door het Bredase centrum.

De dag wordt traditioneel op of rond de verjaardag van Prins Bernhard gehouden. De bedoeling van een veteranendag is om met elkaar en met de anderen in contact te komen. Dat moet onder meer de maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering van alle veteranen bevorderen.

Ook nu liepen tientallen het defilé op de Grote Markt. Uit Den Haag waren speciaal voor de gelegenheid oude pantservoertuigen en artillerie overgebracht naar het Kasteelplein.

Een week voor de Veteranendag zwaaide Frans Dirks van het Comité Veteranendag Breda nog af als voorzitter. Hij is nog wel bij diverse veteranen organisaties en het Veteranen Platform als bestuurslid betrokken.

Verder is hij voorzitter van Task Force Gunners Support om collegae te ondersteunen die gedwongen naar een andere functie zoeken. Onlangs is Dirks toegetreden bij Humanitas Breda als opvolger van de huidige voorzitter.