Werkzaamheden WonenBreburg. foto Erik Eggens
Werkzaamheden WonenBreburg. foto Erik Eggens

Grote opknapbeurt voor 145 huizen in Heuvel

Economie

HEUVEL - Corporatie WonenBreburg geeft momenteel 145 huurhuizen in de wijk Heuvel een opknapbeurt. De werkzaamheden begonnen in maart en en worden in oktober voltooid.

WonenBreburg investeert ruim 6,2 miljoen euro in het isoleren van de 145 huizen aan de Mr. Stormstraat, het Thorbeckeplein, de Van Hogedorpstraat en de Flierstraat.

De renovering is onderdeel van het groot onderhoud dat de corporatie uitvoert in de stad. Na de investering moeten de woningen er weer 25 jaar tegen aan kunnen. De investering per huis ligt tussen de 38-duizend en 58-duizend euro.

WoneBreburg plaatst waar nodig nieuwe keukens, badkamers en toiletten. In de huizen die nog een gaskachel hebben, wordt de veel veiligere HR-ketel in het huis geplaatst. WonenBreburg zet extra in op duurzaamheid en plaatst dubbelglas, isolatie tussen spouwmuren en en nieuwe kozijnen.

Het werk wordt in etappes voltooid. Per keer worden ongeveer huizen in twee straten aangepakt. Na de bouwvak beginnen de werkzaamheden bij de Olivier van Noortstraat en de Tasmanstraat. Daar moet het energielabel in de huizen van D naar B. De corporatie heeft recent een vergunningaanvraag gedaan bij de gemeente voor de werkzaamheden.