De selectie van NAC werkte zondag haar eerste training af. foto Peter Visser
De selectie van NAC werkte zondag haar eerste training af. foto Peter Visser

Nieuwe proefspeler voor NAC

NAC

STEENAKKER - NAC Breda heeft de twintigjarige verdediger Thijs Bouma op proef. De jonge rechtsback heeft een week de tijd om zich te bewijzen bij de Brabanders. Bouma tekende onlangs een driejarig contract bij FC Twente en komt dus mogelijk op huurbasis naar het Rat Verleghstadion.

De nummer dertien van de eredivisie van vorig seizoen is naarstig op zoek naar een rechtsback. Eerder zegden Michel Breuer en Milano Koenders de club van trainer John Karelse al af. De afgelopen weken stond de telefoon bij NAC roodgloeiend door makelaars die spelers aanboden. Maar omdat de clubleiding op de centjes moet letten, moet het creatief zijn en kwam het uit bij de jonge Bouma.

“Bij FC Twente moet hij met teveel verdedigers concurreren”, zegt directeur Jeffrey van As van NAC. “De kans is dus niet groot dat hij daar veel aan spelen toe komt. Bij ons is dat wel het geval. Komende week moet echter blijken of hij een aanwinst voor ons zal zijn.” De jongeling krijgt komende dinsdag zijn eerste kans zich te bewijzen in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van DSE.