Afbeelding

Huurprijs pand Hook blijft obstakel overname

Economie

CENTRUM – De huurprijs van het bedrijfspand waarin voormalig restaurant Hook aan de Haven was gevestigd, blijkt tot nu toe een flink obstakel. Twee serieuze overnamekandidaten haakten intussen af.

Het gaat om Kookpunt uit Roosendaal en Etenstijd uit Tilburg. De twee zaken stopten vorige maand de onderhandelingen, omdat ze naar eigen zeggen de huur niet haalbaar achten. De partijen willen niets kwijt over hoogte van het bedrag dat verhuurder InBev vraagt voor de drie panden.

Curator Marjolein Oonk van advocatenkantoor Lawwise uit Breda gaf kort na de faillissementsuitspraak aan dat de gevraagde huurprijs een van de belangrijkste reden was dat Hook het niet kon bolwerken. Oonk is vanwege vakantie niet bereikbaar voor commentaar. Of er op dit moment andere overnamekandidaten zijn, is niet bekend.

Jan Meurs junior, mede-eigenaar van Etenstijd, meent dat de hoge huurprijs voor het pand best logisch is. “De zaak zit tenslotte op een A1 locatie. Het is ook een hele grote zaak, maar een formule zoals Hook dat voerde en dat vergelijkbaar is met die van Etenstijd is niet realistisch op die plek.”

De eigenaresse van Kooktijd uit Roosendaal, Long Feng Tang, is de zelfde mening toegedaan. “De huurprijs is niet te betalen. Dat is de belangrijkste reden dat we voorlopig zijn afgehaakt. Het was tenslotte ook voor Hook een probleem. We wachten af wat de eigenaar van het pand doet.”

Volgens Meurs was hij in eerste instantie niet van plan dezelfde formule als Etenstijd in te zetten. “Dat zou niet slim zijn. We hadden een ander plan, maar dat is nu niet meer actueel. Alleen als de brouwerij de verbouwingskosten op zich neemt of als de huur naar beneden gaat, willen we eventueel praten.”