foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Broodjeszaak Coco's Hut Reigerstraat moet toch dicht

Economie

CENTRUM - De broodjeszaak Coco's Hut aan de Reigerstraat in Breda moet toch per direct de deuren sluiten. In een brief van 6 juli aan de eigenaar gaf de gemeente de nieuwe eigenaar nog de tijd tot 22 juli om een exploitatie vergunning te regelen.

Mocht die aanvraag niet voor die datum op de mat van de gemeente vallen, zou ze het beleid van sluiting gaan handhaven. Nu blijkt dat die regel in de brief er niet had mogen staan. "In de brief is een foutje geslopen", zegt de gemeente.

"Want het beleid bepaalt dat nieuwe horecabedrijven niet zonder exploitatievergunning open mogen", legt een woordvoerster van de gemeente uit. "Alleen voor reeds bestaande zaken geldt een overgangsbepaling in de algemeen plaatselijke verordening."

Dat de eigenaar van de broodjeszaak hiervan niet op de hoogte was, gaat niet op, meent de voorlichtster. "Hij is twee keer gebeld door een ambtenaar die hem dit alsnog heeft verteld."

Op 3 mei van dit jaar ging de nieuwe regeling in de APV in. Die moet verdere aantasting van het woon- en leefklimaat in de stad tegengaan. Nieuwe droge horecabedrijven moeten hierdoor eerst in het bezit zijn van een exploitatievergunning voordat de verkoop start.