foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Gilissen: 'We moeten een bepaald niveau vasthouden’

Sport

STEENAKKER - De fotopersdag van NAC Breda maandagmiddag geeft de mogelijkheid om de spelers hun verwachtingen te laten uitspreken over het komende seizoen. De prognoses verschillen weinig van elkaar. Stiekem wordt er gehoopt op de play-offs om Europees voetbal, maar handhaving is net zo belangrijk.

Relaxed
Geduldig staart hij voor zich uit, leunend op een stoeltje op de hoofdtribune van het Rat Verlegstadion. "Moet ik voor me uitstaren of in de camera kijken?", vraagt Tim Gilissen zich hardop af. De blonde middenvelder poseert voor een fotoshoot, getooid in een wit shirt en korte, felrode broek en lijkt alle tijd van de wereld te hebben. Maar de liters zweet op het voorhoofd van de fotograaf zeggen genoeg. Het is verschrikkelijk heet op de fotopersdag van 'De Parel van het Zuiden'.

Ondertussen is Tim Gilissen in de schaduw gaan zitten voor een kort interviewtje. De maatschappelijk betrokken profvoetballer lijkt in zijn gedachte te vissen naar het perfecte antwoord over zijn verwachtingen van NAC dit seizoen.

Bedachtzaam
Na een stilte van pakweg twintig seconden zegt Gilissen: “Pfoe, hoe formuleer ik dit goed?” De vraag lijkt voor de middenvelder moeilijker dan verwacht. “Ik hoop dat we dit seizoen, ondanks alle tegenslagen die we gaan meemaken, een bepaald niveau vasthouden. Tegenslagen heb je namelijk altijd in een seizoen. Daarom hoop ik met NAC niet weg te zakken naar een bedenkelijk niveau. We moeten elke wedstrijd presteren.”

NAC eindigde vorig seizoen op een dertiende plaats. De grauwe middenmoot, waar Gillisen dit seizoen ook voor zou tekenen. “Je moet realistisch zijn, want we hebben wel nog een paar goeie spelers nodig.”

'Te goed voor NAC'
Een goede speler die al is aangetrokken, is balvirtuoos Anour Hadouir. Iemand die volgens trainer John Karelse met kop en schouders er kwalitatief boven uitsteekt. Volgens Karelse is hij zelfs te goed voor NAC. “Ik vind het nog te vroeg om dat te zeggen, hij zit hier pas twee weken. Maar kwaliteit heeft hij zeker. Hopelijk kunnen we meer van dit soort spelers binnenhalen. Dan wordt het een mooi seizoen voor NAC”, eindigt Gilissen.