Honderden supporters namen donderdag in stijl afscheid van de overleden NAC-fan Marco van Meer foto Serge Mouthaan
Honderden supporters namen donderdag in stijl afscheid van de overleden NAC-fan Marco van Meer foto Serge Mouthaan

‘Zonder Oudenbosch Vak-G nooit meer hetzelfde’

NAC

STEENAKKER – Het afscheid van NAC-supporter Marco van Meer moest groots worden, zegt een van de nabestaanden tijdens ceremonie die speciaal plaatsvindt in het door hem ‘zo geliefde’ Rat Verlegh stadion. Dat is het ook. ‘Oudenbosch’, zoals hij bekend staat onder zijn maten in Vak-G, vertrekt letterlijk met een grote knal.

Ongeveer vierhonderd man, bestaand uit vrienden en supporters, nemen plaats in het supportersvak waarin Van Meer zijn plek had. De 45-jarige NAC-fan was altijd te vinden in Vak-G. Voor deze ene keer is hij, omringd door familie en een aantal van beste vrienden, te vinden op het veld voor het vak met fanatieke aanhang.

Soms is de stilte oorverdovend op de plek waar normaal de herrie van de twaalfde man een zekerheidje is. Het kolkt dan van emotie. Ook deze middag, maar dan van een heel ander kaliber.

Na de dienst volgt de laatste tocht van de NAC-supporter in hart en nieren uit het stadion van de Bredase club; onder luid gezang van de aanwezigen. Uit honderden kelen en uit volle borst klinkt ‘You never walk alone’.

Zijn ‘maten’ hebben dan nog een verrassing in het verschiet die ervoor moet zorgen dat de emotionele uittocht er een wordt die nooit zal worden vergeten. Aan de weg langs het stadion staat een erehaag die wordt opgeluisterd door bijna 300 fakkels.

Als kort daarna door de rook van het finale vuurwerkstuk de lijkwagen in de rook doet opgaan, sluiten de mannen van Vak-G elkaar en familieleden in de armen. Een traan en lach en dan naar de ‘Bea’. ‘Nooit meer samen een pilske pakken’, zei een van zijn beste vrienden nog.