Afbeelding

Boot Dazeekoe vervangen door 'Gemeente 't Nie'

Algemeen

CENTRUM - Om het gemeente voor te zijn, heeft Arnoud van Werkhoven zijn boot Dazeekoe uit het water van de singels gehaald en vervangen door een opblaasboot. Die heeft hij de naam 'Gemeente 't Niet' meegeven.

Een sneer van de booteigenaar naar de gemeente. Van Werkhoven kreeg vorige week een dwangbrief op de mat dat hij zijn boot uit het water moet halen. De gemeente gaat namelijk handhaven dat er geen ligplaatsen meer beschikbaar zijn voor boten langer dan vier meter. En dat beleid geldt ook voor de goede doelen-boot van Van Werkhoven, hoe lovenswaardig zijn activiteit ook.

'Oneerlijk', zo vond Van Werkhoven. De SMO-boot, die steun krijgt van de gemeente, is ook langer dan vier meter en mag wel in de singels liggen. Ondanks dat gaat Van Werkhoven nu toch door de knieƫn.

De Bredase fractie van D66 stelde raadsvragen over de gang van zaken bij het ligplaatsenbeleid. Raadsleden Paul de Beer en Reginald Kluijtmans vinden dat eigenaren van een boot langer dan vier meter nu wel erg ver uit de singels worden gedreven.