foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

NAC: ‘Stadionverbod voor relschoppers niet uitgesloten’

NAC

STEENAKKER – “Een kleine groep relschoppers heeft NAC en een grote groep welwillenden in verlegenheid gebracht. Dat betreuren we. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop NAC naar uitwedstrijden reist.”

De reactie van de clubleiding van NAC Breda op de rellen afgelopen zaterdag op de Havermarkt in Breda is niet mild. De Bredase club betreurt de rellen van afgelopen zaterdag, waarbij de terrassen van zowel café Bruxelles als de Corenmaet het moesten verduren.

“De betrokkenen hebben er voor gezorgd dat de club, op wat een mooie zaterdagmiddag had kunnen zijn, in opspraak is gekomen. Deze alleenstaande acties, van een handvol individuen, zorgen ervoor dat we terug in de tijd worden geslingerd. Een kleine groep relschoppers heeft een grote massa welwillende fans in verlegenheid gebracht”, aldus woordvoerder Perry Hendriks.

De clubleiding heeft in de lokale driehoek van politie, gemeente en Openbaar Ministerie overleg gevoerd. NAC is daarin gevraagd of de club de aanpak om betrokkenen te achterhalen, steunt. “Daar is uiteraard positief op gereageerd”, aldus Hendriks.

Volgens Hendriks hebben de rellen gevolgen voor hoe NAC de aankomende seizoenen naar uitwedstrijden reist, hoe supporters naar het Rat Verleghstadion reizen, maar ook hoe de club de toekomstige vriendschappelijke wedstrijden aanpakt.

“Dit soort excessen hebben geen plek in de sportieve evenementen die NAC wil onderstrepen in het Rat Verleghstadion”, vervolgt de woordvoerder. “Als het lukt de betrokken personen te achterhalen, dan zullen hierbij -in lijn van de uitspraken van de autoriteiten deze morgen - sancties volgen. Stadionverboden worden hierbij niet uitgesloten.”

Hendriks benadrukt ‘dat NAC gepast reageert richting de getroffen horecaondernemers’. “Dit doen wij op eigen initiatief en niet via de media.”