NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC: ‘Televisie-overeenkomst niet zaligmakend’

NAC

STEENAKKER – NAC-directeur Stefaan Eskes zegt woensdag dat NAC geen rare sprongen gaat maken ondanks dat de club een behoorlijk financieel voordeel trekt uit de deal tussen Eredivisie Live en de Amerikaanse sportzender Fox.

De Bredase voetbalvereniging kondigde vorig jaar een nieuwe koers aan vanwege de financiele problemen waarin NAC verkeert. Onder de het bewind van Stefaan Eskes wordt daaraan vervolg gegeven.

“Uiteraard blijven wij bij NAC doen wat we moeten doen en dat is de uitgestippelde koers volgen. De televisie-overeenkomst is zeker niet zaligmakend. Er moeten nog genoeg stappen worden ondernomen om de club weer gezond te maken en een solide fundering te bieden”, meent Eskes.

De NAC-directeur wil inhoudelijk niets kwijt over de mogelijke positieve gevolgen voor de club. Wel stelt hij dat het toekomstbeeld beter is door de overname van het meerderheidsdeel van de uitzendrechten.

“Over de financiële details van de overeenkomst doen we geen mededelingen. Maar in algemeenheid kan ik zeggen dat deze overeenkomst een financiële impuls betekent. De jaarlijkse betalingen aan de clubs komen hiermee in ieder geval gegarandeerd op een hoger niveau dan voorzien in eerdere prognoses.”

Die impuls wordt niet alleen bereikt doordat de directe inkomsten van de uitzendrechten stijgen, licht Eskes toe. Ook op marketing en commercieel vlak. Het is in zijn ogen heel uitnodigend voor partijen om deze overeenkomst aan te grijpen zich als sponsor of partner te verbinden aan een Betaald Voetbal Organisatie, denkt hij.

“Fox International Channels maakt deel uit van een internationaal gezelschap van bewezen, geslaagde sportzenders in onder meer Amerika, Latijns-Amerika, Azië, Duitsland en Engeland. Met de inzet van die kennis, expertise en het bijbehorende netwerk zetten we een belangrijke volgende stap in het succes en de groei van Eredivisie Live”, aldus Eskes