foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Twaalf maanden voor 'logé' die Bredase oplichtte

Nieuws

BREDA - Tegen een 60-jarige man uit Eindhoven is maandag door de officier van justitie 12 maanden cel geëist wegens oplichting. Een vrouw uit Breda werd in 2011 slachtoffer van de man nadat ze hem een slaapplaats had aangeboden. Haar rekening werd vervolgens geplunderd, de schade bedroeg enkele duizenden euro’s. De rechter veroordeelde de man conform de eis tot 12 maanden ‘logeren’ in een penitentiaire instelling.

Het was niet de eerste keer dat de Eindhovenaar werd veroordeeld voor oplichting. Hij raakte via datingsites ‘bevriend’ met kwetsbare vrouwen en vertelde hen dat hij niet meer in zijn huis kon verblijven. In sommige gevallen bood het slachtoffer hem een slaapplaats aan. Die smoes werkte ook in het geval van het Bredase slachtoffer.

Tijdens zijn logeerperiode haalde hij meerdere keren boodschappen met de pinpas van de vrouw en plunderde ondertussen haar rekening. Ook bestelde hij meubels en een auto. Doordat de man de post met bankafschriften van het slachtoffer achterhield, kon hij acht maanden zijn gang gaan. Uiteindelijk kwam ze er achter en deed aangifte tegen de oplichter.

Naast een celstraf moet de man het slachtoffer €12.000 betalen. Aan de bedrijven waar hij de meubels en auto bestelden moet hij ook schade van enkele duizenden euro’s terugbetalen. De man werd al eerder voor oplichting veroordeeld in Haarlem, Zutphen en Leeuwarden.