foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Financiële positie NAC Breda verbeterd

NAC

STEENAKKER – NAC heeft haar financiële positie ten opzichte van eerder dit jaar weten te verbeteren. De club kreeg na het laatste meetmoment door de KNVB een positieve beoordeling.

NAC kreeg in mei 2011 te horen dat het onder verscherpt toezicht stond. De Bredase club is momenteel nog ingedeeld in Categorie I, wat zoveel betekent als een onder curatele stelling door de KNVB. Tijdens het laatste meetmoment van 30 juni dit jaar scoorde NAC 66 punten op het Financial Rating System, een score die een club in categorie II zet.

Voor die beoordeling zijn echter twee positieve meetmomenten achter elkaar nodig. Het tweede volgt op één november. Mocht NAC dan positief scoren, weet het zich verzekerd van een categorie II-classificering. Daarmee vervalt het toezicht van de KNVB.

Zover is het nog niet. “Iedereen moet zich realiseren dat NAC nog steeds kwetsbaar is”, legt directeur Stefaan Eskes uit. “Door het negatieve eigen vermogen en twee zwakke boekjaren is het voor NAC extra moeilijk om een positieve beoordeling te krijgen. Dit betekent wel een goede stap richting de toekomst.”

Eskes wijt de positieve beoordeling aan drie zaken. Zo zette zijn voorganger Busselaar een beleid in om de kosten te rationaliseren, kreeg de interne organisatie een professionalisering en werd de verhouding tussen de club en ‘het Bredase’ verbeterd.