Afbeelding

Vanuit alle windstreken klussen bij Easy Street

Algemeen

TUINZIGT - Vanuit allerlei windstreken strijken de eerste studenten neer in het studentencomplex Easy Street. Vorige week kregen de eerste studenten de sleutel van hun nieuwe 'unit'. Het klussen kan beginnen.

'Ideaal'
Gneiffely is een van de nieuwe bewoners van het complex in Tuinzigt. Samen met haar vriend heeft zij een appartement kunnen bemachtigen. Een Twee Unit. Dat staat in dit geval voor een woning bestaande uit twee kamers. Misschien wat omslachtig zijn de gescheiden ruimtes voor het koppel, maar ze delen de sleutel van de voordeur.

De muur van de kamer van haar vriend wordt voorzien van een nieuw creatie. Even legt ze de verfkwasten neer. “Ideaal om hier met mijn vriendje te wonen", zegt de negentienjarige studente. "Ik mocht zelf bepalen wie naast mij mocht komen wonen, dus dat was geen lastige keuze."

Canadezen, Chinezen en Litouwers
De uit Curaçao afkomstige Gneiffely studeert momenteel bedrijfseconomie aan de Avans hogeschool in Breda. “Ik vind het leuk dat er hier ook veel Arubanen zitten, met wie ik dezelfde taal kan spreken. Met hen kan ik het goed vinden."

Naast studenten uit Curaçao en Aruba, wonen er ook veel Chinezen, Canadezen en Oost- Europeanen in dit complex. Litouwers, Bulgaren en Tsjechen zijn hier ook te vinden. Maar ook vanuit allerlei windstreken uit eigen land zijn studenten hier neergestreken.

'Pas de 10e reageerder'
Zoals de 22-jarige Yannick uit Maastricht. “Ik ga komend schooljaar beginnen met IGAD aan NHTV. Een internationale opleiding over games en techniek. Die opleiding wordt ook door veel buitenlanders gevolgd, dat vind ik wel cool, want gelukkig spreek ik goed Engels."

Robbert uit Bergen op Zoom gaat zijn derde jaar in bij de opleiding fysiotherapie aan Avans. “Via www.klikvoorkamers.nl ben ik hier terechtgekomen. Daar ben ik zeer tevreden over. Bij andere instellingen was ik vaak pas de 10e reageerder, dus dat schoot niet echt op."

“Ik spreek aardig Duits, een beetje Frans en goed Engels”, antwoordt hij als er gevraagd wordt naar de vele buitenlandse studenten. “Ik ben een sociale jongen, die het met iedereen kan vinden, dus dat gaat zeker goed komen."