Afbeelding

Organisatie La Vuelta a España kiest definitief voor Breda

Sport

BREDA – De organisatie van de Spaanse wielerronde De Vuelta kiest in 2015 voor Breda als finishplaats in de vijfde etappe. Dat bevestigt initiatiefnemer Walter Clement van de stichting Breda Wielerstad woensdag.

Dinsdagavond om 23.15 uur kwam het verlossende woord. De organisatie maakte aan de in Spanje aanwezige Jos Vaessen, directeur van La Vuelta Hollanda 2015, bekend Breda te willen op te nemen als finishplaats.

“Gisteren is de knoop doorgehakt. Een mooie beslissing. Volgende week volgt een gesprek met de provincie, want zij en ook de gemeente Breda, moeten mee willen werken en met geld op tafel komen. In ieder geval een garantstelling afgeven”, aldus Clement.

Zo als het er nu voorstaat fungeert Breda in de vijfde etappe van de Vuelta als finishplaats. “Maar een etappe Breda-Breda is ook een optie. Dat kost wel extra geld, maar daar is over gesproken. En we gaan aan tafel met de provincie Zeeland die eventueel etappe vier mogen ontvangen. Er staan veel opties open”, meent de Bredase wielerorganisator.

Er gaan dan ook nog veel gesprekken volgen, zegt Clement. “We moeten nu alles in het vat gieten, want het wordt meer dan alleen de etappe die Breda aandoet. We willen veel meer rondom de Vuelta organiseren. Dat wordt meer dan twee dagen. Een heel evenement.”