Geen bonuspunten voor NAC in Arena

AMSTERDAM/BREDA - NAC heeft zaterdag niet voor een stuntje kunnen zorgen. In de Arena bleek ook het uitgedunde Ajax een maatje te groot. Het werd 5-0.

Trainer John Karelse was vooraf al duidelijk waar NAC zich op moest richten. "Rust in de ploeg zal heel belangrijk zijn voor ons", aldus de coach op de NAC-site. Door die uitspraak kon al snel een streep. Na twee minuten bracht Siem de Jong Ajax op 1-0 en negen minuten later scoorde Moisander de 2-0.

Voor rust werd het 3-0 (Sana) en leek Ajax op weg naar een monsterzege. NAC toonde echter karakter in de tweede helft en maakte het Ajax niet gemakkelijker. Twee keer scoorde de thuisploeg nog via Serero en nogmaals De Jong.

Bij NAC kon de nieuwe aanwinst Ciftci proeven aan spelen in het geelzwart. Hij viel een kwartier voor tijd in voor Hooi. Komende week mag hij proberen NAC aan de eerste volle drie punten van het seizoen te helpen als FC Utrecht op bezoek komt.