Dierenasiel wacht op nieuw pand. foto: Annet Goos
Dierenasiel wacht op nieuw pand. foto: Annet Goos

Weggelopen Chihuahua Rocky na vondst gestolen

Algemeen

BREDA - Een aanvankelijk zeer blije eigenaresse van een teruggevonden hondje van het ras Chihuahua kwam van een koude kermis thuis toen zij in het dierenasiel een leeg hok aantrof.

De 42 jarige bewoonster van een zorginstelling in Etten-Leur, had maandagochtend 28 augustus melding gedaan bij de politie dat haar hondje 'Rocky' in een onbewaakt ogenblik was weggelopen. De politie kon de dolgelukkige vrouw melden dat Rocky inderdaad was aangetroffen in Etten-Leur.

Medewerkers van de dierenambulance hadden het hondje en naar het dierenasiel aan de Oude Baan in Breda gebracht. Toen de vrouw daar gisterenmiddag arriveerde om haar Chihuahua op te halen werd ze door een medewerkster van het dierenasiel naar het hok begeleid. Tot hun stomme verbazing vonden zij het hok echter open en was Rocky verdwenen.

Omdat kort daarvoor een groep van zo'n twintig personen het asiel bezocht had, bestaat het vermoede dat een van hen de Chihuahua onder een jas of in een tas heeft meegenomen. De dierenpolitie werd gewaarschuwd en onderzoekt de diefstal. De ontroostbare eigenaresse hoopt dat de dief haar Rocky alsnog terug brengt.