Afbeelding

Parkeerchaos Lovensdijkstraat hindert hulpdiensten

Algemeen

SPORTPARK – De politie constateerde maandag dat door de parkeerdruk aan de Lovensdijkstraat de hulpdiensten te veel gehinderd worden. Deze week waarschuwen agenten automobilisten hun auto elders te parkeren. Al eerder veroorzaakte de parkeerchaos een stroom aan klachten.

Omdat vooral overlast wordt ondervonden door het Amphia ziekenhuis, de Nassau school en de senioren van zorgcomplex Vredenbergh, werd in deze omgeving de actie gehouden om overlast en overtredingen te voorkomen. Volgende week volgende bekeuringen.

Avans meldde vorig jaar dat studenten hun auto's ook kunnen parkeren bij de gemeentelijke sporthal de Scharen. Dat heeft blijkbaar niet geleid tot vermindering van de parkeerdruk.

Met het oog op mogelijke parkeeroverlast startte, bij aanvang het schooljaar in de directe omgeving van de Avans Hogeschool, de wijkagenten van politie, de conciërges van Avans, medewerkers bedrijfsbeveiliging van het Amphia ziekenhuis, conciërges van de Nassau en de Bijzonder Opsporings Ambtenaren van de gemeente Breda, gisteren een preventieactie.