Afbeelding

D66 eist openheid salaris directie Chassé Theater

Politiek

BREDA – D66-fractievoorzitter Paul de Beer wil dat het Chassé Theater openheid van zaken geeft als het gaat om het salaris van de directie. Dat stelde hij maandagavond tijdens de commissie Maatschappij.

De Beer legde vraag neer bij cultuurwethouder Wilbert Willems. Die stelde dat hij met het Chassé Theater in overleg gaat, maar dat het wettelijk niet verplicht is voor de directie het salaris openbaar te maken.

De Beer vindt dat een instelling die voor meer dan de helft met publiek geld wordt gesteund juist openheid van zaken moet geven. “In dit geval moet je niet alles doen volgens de letter van de wet.”

Verder stelt dat de democraat dat het Chassé Theater ieder jaar voor een financiële uitdaging staat om het boekjaar positief af te sluiten. “Vorig jaar en ook dit jaar maakte de directie bekend in de kosten te snijden. Ook dat in ogenschouw nemend is het een reden om het salaris openbaar te maken. Dan geef je een goed signaal af aan het publiek.”

Ook wil de fractievoorzitter van D66 betere controle kunnen uitvoeren op de cijfers in het jaarverslag. De Beer: “In deze tijd is een gematigd salarisbeleid steeds meer gewenst. Zeker in een instelling die voor een groot deel met publiek geld wordt gefinancierd. Dat moet het ijkpunt zijn.”