De officiƫle opening van Outdoor Brabant 2012. foto Patricia Rompa
De officiƫle opening van Outdoor Brabant 2012. foto Patricia Rompa

Landgoed Prinsenhoeve vijf dagen vol paardenhoeven

Sport

BREDA - Ballonnen en ruiters en amazones op ronkende quads in plaats van op edele viervoeters. En daarbij een angstig grote roofvogel. Paardensportevenement Outdoor Brabant werd woensdagavond officieel geopend door burgemeester Van der Velden.

In aanwezigheid van voorzitter Ton Overeem gaf hij het startsein voor nog vier dagen paardensport. De komende dagen trappelen honderden paardenvoeten op de weilanden rond De Prinsenhoeve. Dressuur, mensport, eventing en springen in de verschillende klassen.

Het compacte terrein en de entourage maakt het grootste outdoor paardensportevenement van Brabant ook voor niet-paardensportkenners interessant. Al is het om eens te kijken wat er allemaal komt kijken bij het bedrijven van professionele hippische sport.

Spectaculair zijn de onderdelen cross bij het eventing, waarbij de paarden door waterbakken en over boomstammen springen, en de marathon bij de menners, waar eveneens de waterdruppels en modderklonten je om de oren vliegen.

Maar ook degene met oog voor detail kan zijn hart ophalen. Perfecte afwerking van de dressuurpaarden, waar geen haar scheef zit of de perfect gepoetste auto's en vrachtwagens.

Dagelijks zijn er tal van wedstrijden (zie programma site Outdoor Brabant). Bijna teveel om op te noemen.