Afbeelding

Illegale SMO-boot mag voorlopig in singel blijven liggen

Algemeen

CENTRUM – De boot van de Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) blijkt geen ligvergunning te hebben voor de singels. De gemeente gaat alsnog een vergunning aanvragen. Zolang de aanvraag in behandeling is, mag de boot op haar plek aan de singel blijven liggen.

De boot van de SMO is langer dan de toegestane vier meter binnen de vergunning. Toch gaat de gemeente een vergunning aanvragen. Dat dit eerder niet is gebeurd, is volgens een woordvoerder van de gemeente verklaarbaar. β€œDe boot is over het hoofd gezien doordat deze geen eigendom is van een particulier.”

De kwestie rond de ligplaats van de SMO-boot kwam aan het licht na een briefwisseling van de eigenaar van Dazeekoe en de gemeente. Van Werkhoven, eigenaar van deze boot waarmee geld wordt ingezameld voor goede doelen, vond het vreemd dat zijn boot wel van zijn ligplaats werd verbannen en de boot van de SMO niet. Beide boten zijn langer dan vier meter.

Of een mogelijke oplossing voor de SMO-boot een ligplaats buiten de singels is, kon de gemeentewoordvoerder niet zeggen. Een ontheffing op de ligplaatsvergunning zou niet aan de orde zijn.

Binnen de gemeente was eerder verwarring over verschillende soorten vergunningen. Zo zou er sprake zijn van een recreatievergunning en een werkvergunning. Dat onderscheid bleek later niet te bestaan.

D66 stelde drie weken geleden vragen naar aanleiding van de handhaving en de vergunningenkwestie. De partij vreesde in 2011 al dat de volgens haar starre eis van vier meter voor veel problemen zou zorgen.