Afbeelding

‘Ik heb ontzettend veel zin in Outdoor Brabant’

Sport

MASTBOS - Outdoor Brabant is voor de Bredase Ilonka Kluytmans de ideale mogelijkheid om haar familie en vrienden te laten zien wat ze kan. Het parcours, op een steenworp afstand van haar woonplaats Prinsenbeek, wordt door de amazone echter benaderd als een normale wedstrijd.

'Extra mijn best doen'
Bij de categorie Eventing neemt Kluytmans deel aan de onderdelen dressuur, springen en cross. “Ik ga mijn beste beentje voorzetten. Omdat dit parcours praktisch in mijn achtertuin plaatsvindt, ben ik extra gemotiveerd", kijkt de ze vooruit naar het toernooi.

Kluytmans laat weten dat er veel familie en vrienden komen kijken. "Zo kan ik hen laten zien wat ik kan. Dat is een leuke stimulans voor me. En mijn oma van 83 jaar staat ook bij de cross, dat is ontzettend mooi en leuk. Dan doe je natuurlijk extra je best. Toch zal ik het benaderen als een gewone wedstrijd.”

'Goed voor de sport'
Tim Lips verschijnt als technisch adviseur bij Outdoor Brabant. “Zijn aanwezigheid is voor ruiters alleen maar goed. En heel leuk voor het publiek. Maar ook mooi voor de paardensport in zijn algemeenheid, dat komt de sport ten goede.”

Op Outdoor Brabant zijn naast Lips nog twee andere olympiërs actief: Elaine Pen en Patrick van der Meer. “Dat zij naar Breda komen, vind ik mooi. Tegelijkertijd is de concurrentie ook ontzettend zwaar. Maar daar ben ik niet bang voor. Ik heb me goed voorbereid"

Uitstekende vorm
Vorig jaar werd ze derde bij het NK Eventing in Breda. "Dit seizoen behaalde ik een prachtige vierde plaats in Polen en een negende plaats in Jardy. Mijn paard en ik zijn in vorm en bezig aan een sterk seizoen. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in.”

Outdoor Brabant vindt plaats van woensdag 29 augustus tot en met 2 september in landgoed de Prinsenhoeve. Op vrijdag 31 augustus komt Kluytmans voor het eerst in actie. Tussen 09:00 uur en 17:00 uur staat het eerste onderdeel dressuur op het programma. Zaterdag 31 augustus is tussen 11:00 uur en 14:00 uur het onderdeel springen en zondag staat tussen 14:00 uur en 17:00 uur het laatste onderdeel cross gepland.