Een winterzonnetje en koopzondag: Sinterklaas  sloeg zijn slag. foto Janet Olde Wolbers
Een winterzonnetje en koopzondag: Sinterklaas sloeg zijn slag. foto Janet Olde Wolbers

CDA bezorgd over zelfstandige winkeliers Breda

Politiek

CENTRUM - CDA Breda is bezorgd over de zelfstandige winkeliers in Breda. De grote bedrijven gaan, in strijd met het gesloten convenant, elke zondag open. Het CDA vreest de positie van de kleine winkeliers en vraag zich af of hun belangen wel goed behartigd worden, zo blijkt uit vragen van de fractie aan het college van B&W.

"De eenzijdige beslissing van een aantal grootwinkelbedrijven om elke zondag open te gaan, leidt tot groot onbegrip en ongenoegen bij de zelfstandige winkeliers in Breda", stellen de vragenstellers. De CDA-fractie vreest ook problemen met het op te richten ondernemersfonds. Daarvoor is volgens partij een breed draagvlak onder alle ondernemers een voorwaarde.

Kleine winkeliers zouden zich volgens de partij niet vertegenwoordigd voelen tijdens verschillende vergaderingen van ondernemers. Vragenstellers Linda van Beek en Peter Elbertse vragen zich af of dit bekend is bij het college van B&W. Mocht dat niet zo zijn, dan eist de fractie een onderzoek. Als de gevoelens van de kleine ondernemers bij het college wel bekend zijn, dan wil het CDA dat de bestuurders stappen ondernemen.

De christendemocraten menen dat de belangen van de kleine ondernemers verschillen met die van grote bedrijven. "Wij maken ons daar grote zorgen over. Wij zijn bang dat als er niet wordt ingegrepen de kleine zelfstandige winkelier in de kou komt te staan. Volgens ons is gezamenlijk initiatief nodig om ondernemers bij elkaar te brengen en naar het belang van alle ondernemers te luisteren."

Daarom moeten de belangen van deze ondernemers tijdens diverse overleggen op adequate wijze worden behartigd, vindt het CDA.