De bushalte bij de Karnemelkstraat. foto Perry Roovers
De bushalte bij de Karnemelkstraat. foto Perry Roovers

Avans adviseert studenten: 'Klaag bij Veolia'

Algemeen

BREDA – Avans adviseert studenten hun klachten over overvolle bussen te deponeren bij Veolia. Woordvoerder van de hogeschool, John Theeuwes, verwacht dat het vervoersbedrijf zo beter zicht krijgt op de problematiek.

Al enige jaren tijd ontstaat er op piekmomenten op het Centraal Station een tekort aan bussen. Daarover hield de studentenkrant Punt Avans in 2011 een enquête. Een groot deel van de studenten mist de eerste bus, zo luidde een van de conclusies.

Om dat probleem aan te pakken zijn de hogeschool en Veolia al een paar jaar in overleg over de problematiek. Schijnbaar heeft dat nog niet tot een significante oplossing geleid. “Het is niet ons doel om bij Veolia de druk op te voeren. Maar de klachten moeten doorkomen om een beter beeld te krijgen”, stelt Theeuwes, projectmanager mobiliteit.

Een deel van het probleem ligt volgens de woordvoerder van Avans bij de provincie die de uiteindelijke dienstregeling bepaalt. “Dat maakt het voor Veolia vrij moeilijk om in te spelen op sommige knelpunten”, aldus Theeuwen.