Logo bredavandaag.nl

Medio september nieuwe plannen Gasthuispoort bekend

CENTRUM – De gemeente verwacht halverwege september de nieuwe plannen voor ontwikkeling van de Gasthuispoort aan de Vlaszak. Een selectie van vijf marktpartijen dingt mee in de mogelijke invulling van de locatie.


Begin dit jaar blies het college het project, dat in 2009 vanwege de economische crisis in de ijskast belandde, nieuw leven in. Mede door het hoge exploitatieverlies van bijna een kwart miljoen euro per jaar wil het stadsbestuur het pand verkopen.

“We hebben aan marktpartijen gevraagd hun visie te geven op de ontwikkeling om zodoende een reëel beeld te krijgen wat we met de plek kunnen. Medio september verwachten we die visie. Rond oktober en november zullen we dan de richting bepalen”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Momenteel worden de panden in het projectgebied tijdelijk verhuurd aan kunstenaars en ondernemers. Het gaat om de panden J.F. Kennedylaan 3, Boschstraat 1 en 3, Catharinastraat 97, 99 en 101, Vlaszak 2, 4, 6 en 8 en Veemarktstraat 58, 70 en 72.

Het plan om de locatie te herontwikkelen stamt al uit 2000 toen de gemeente via het Grondbedrijf het pand van meubelzaak Hendriks aankocht. In 2004 kwamen de ruimtes van de Sociale Dienst en de GKB vrij.
De kredietcrisis van 2008 gooide uiteindelijk roet in het eten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief