foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Mogelijk besmettelijk virus bij studentenfeest Avans Breda

Nieuws

SPORTPARK - De Avans Hogeschool in Breda heeft het vermoeden dat een groot aantal studenten op de school een besmettelijk virus heeft opgelopen bij een studentenfeest. De school onderzoekt nu of en om welk virus het gaat.

Maandag 10 september kreeg de school een aantal ziekmeldingen binnen van studenten van twee academies. Het gaat om ongeveer 20 studenten van de Academie voor Technologie en Management en Technologie voor Gezondheid en Milieu aan de Lovensdijkstraat.

De studenten bezochten vorige week donderdag een feest van studentenvereniging Virgo en kunnen daar het een besmettelijke ziekte hebben opgelopen, zo vermoedt Avans. De groep studenten klaagt over buikloop, overgeven, moeheid en gewichtsverlies.

Momenteel onderzoekt de hogeschool of en om welk virus het gaat. Ook inventariseert Avans of nog meer studenten ziek zijn geworden. Ze roept studenten die het Virgo-feest hebben bezocht op zich te melden.

De GGD raadt de studenten die de ziekte hebben opgelopen aan om contact met baby's of mensen met verminderde weerstand te vermijden.