foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Avans en Virgo tasten nog in duister over besmettelijk virus

Nieuws

SPORTPARK - Zowel Avans als studentenvereniging Virgo uit Breda tasten nog in het duister over het buikgriepvirus dat 20 studenten donderdag trof.

De studenten liepen het virus vermoedelijk op tijdens een schuimparty in de sociƫteit van Virgo in het Avansgebouw aan de Lovensdijkstraat in Breda. Daarbij waren tussen de 120 en 150 studenten aanwezig.

Op de Facebookpagina van de studentenvereniging was zaterdag een levendige discussie gaande over het onderwerp. Daarbij kregen zowel de kwaliteit van het bier, het schuim en de waterleidingen de schuld.

Maar voorzitter Nick van Eekelen van Virgo sluit uit dat het aan het bier of de waterleidingen ligt. "Die woorden altijd goed doorgespoeld. En wij schenken Heineken en dat dat is gewoon bier waar niets mis mee is."

Ook Avans heeft nog geen zekerheid over het virus. Een woordvoerder kan vooralsnog alleen melden dat het om een 'besmettelijk darmvirus' gaat.

Tijdens het feest zijn er verder geen bijzondere of eigenaardige dingen gebeurd, meldt voorzitter Van Eekelen. "Het was een gezellige schuimparty. Als er al mensen misselijk zijn geworden tijdens het feest, dan kan dat net zo goed door teveel drank zijn gekomen. Dat is niet zeker te zeggen"